Rijk worden met nieuw geld? Investeer in digitale valuta

Het laatste ICT nieuws!

Rijk worden met nieuw geld? Investeer in digitale valuta

Is de bubbel van digitale valuta een beetje aan je voorbij geschoten? Het is nog niet te laat, want het is nog altijd zeer interessant om te investeren in digitaal budget. Dit wordt ook wel crypto valuta genoemd. Ongeveer een kwart van alle Nederlanders heeft al digitale munten en daarmee zijn wij een vooruitstrevend land. Natuurlijk is er nog niets zeker op het gebied van digitale valuta, maar wat wel zeker is dat het uiteindelijk een grote impact op de wereldeconomie kan hebben. Het gaat met pieken en dalen maar toch zijn er steeds meer mensen die geloven in het concept van cryptovaluta. Dit brengt namelijk enkele grote voordelen met zich mee. Zo zijn er in de toekomst wellicht geen grote banken meer nodig en zijn transacties eens betrouwbaarder omdat het simpelweg niet mogelijk is om geld naar de verkeerde persoon over te maken.

Hoe is cryptovaluta begonnen?

Cryptogeld is de verzamelnaam voor digitale munten. In het Engels wordt het cryptocurrency genoemd. Daarnaast heeft men het ook wel over virtuele valuta. De eerste en nog altijd meest bekende munt op dit gebied heet Bitcoin, deze kwam in 2009 op de markt. Later werden ook andere munten gebaseerd op hetzelfde systeem (blockchain) geïntroduceerd.

Bitcoin, de meest bekende digitale munt

Zoals al even kort hebben beschreven, het is eigenlijk wel een beetje begonnen met de Bitcoin. Dit is ook nog altijd de meest bekende digitale munt die er bestaat. Vaak begrijpen mensen het niet helemaal als je over cryptovaluta begint. Als je vervolgens de Bitcoin noemt, klinkt het mensen al een stuk herkenbaarder in de oren. Veel investeerders staan er echter niet meer zo welwillend tegenover, om te beleggen in Bitcoin, omdat de koers afgelopen jaren hoge pieken en ook hele lage dalen heeft gekend.

Andere digitale valuta die in opkomst zijn

Naast Bitcoins zijn er veel mensen die investeren in andere bekende digitale munten zoals een Ripple (Ook wel XRP genoemd). Als je wilt weten hoeveel deze munt waard is, dan moet je letten op de XRP koers. Veel beleggers geven de voorkeur aan deze minder grote digitale munten omdat het instapbedrag een stuk lager is, bovendien zijn er geen transactiekosten om de munt aan te schaffen, in tegenstelling tot Bitcoin waar je alleen al € 50 moet betalen om een munt aan te kunnen kopen.