Tips voor een gebruiksvriendelijke website

Het laatste ICT nieuws!

Tips voor een gebruiksvriendelijke website

Als je een ondernemer bent, heb je ook een goede website nodig. Het is belangrijk dat je website, duidelijk, gebruiksvriendelijk en netjes is. Maar hoe kun je dit realiseren? We geven je wat tips om je website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

Laat gelijk zien wat je in huis hebt

Mensen komen naar je website met een bepaald doel. Ze komen niet voor de leuke introtekst of de mooie foto’s. Natuurlijk is het belangrijk om dit soort dingen wel toe te voegen, maar zorg ervoor dat als bezoekers ergens op klikken, ze gelijk op de plek komen waar ze naar op zoek zijn. Zorg er dus voor dat bezoekers niet helemaal naar beneden hoeven te scrollen voordat ze vinden waar ze naar op zoek zijn, omdat er eerst een enorm lange tekst staat. Dit gaan de meeste mensen namelijk niet lezen. Zorg dat alles op je website zinvol is.

 

Roep op tot actie

Regelmatig bezoeken mensen websites omdat ze contact op willen nemen. Zorg er daarom voor dat bezoekers makkelijk zien hoe ze dit kunnen doen. Houd met het ontwerp van je website dus rekening met elementen waarmee de bezoeker contact op kan nemen met je bedrijf. Maak duidelijke buttons met kopjes als ‘Neem contact met ons op’ of ‘Vraag een offerte aan’. Zorg ervoor dat er op elke pagina iets van actie te vinden is. Als is het een interne link naar een andere pagina bijvoorbeeld.

Probeer niet te origineel te zijn

Natuurlijk is het belangrijk dat je website persoonlijk is en goed bij jou als ondernemer past. Maar sommige mensen willen te origineel en te hip zijn. Dit gaat ten koste van de functionaliteit van een website. Bezoekers zijn op het gebied van websites bepaalde dingen gewend als het gaat om bijvoorbeeld het menu. Probeer hier niet ineens een originele invalshoek voor te verzinnen, want dan is de kans groot dat mensen het al snel niet meer begrijpen en dus afhaken. Dit geldt ook voor trends. Sommige dingen zijn nu misschien hip, maar over een jaar misschien ook niet meer. Een website laten ontwerpen en maken is redelijk prijzig, dus zorg ervoor dat deze jaren mooi blijft.


Vind je het erg lastig om zelf een website te ontwerpen? Besteed dit dan uit aan een professioneel bedrijf. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een goed en professioneel bedrijf in Brabant, dan zit er voor webdesign in Breda het ideale bedrijf voor jou.