E-learning

Het laatste ICT nieuws!

Tegenwoordig wordt er in verschillende richtingen en verschillende branches steeds meer gebruik gemaakt van e-learning. E-learning is de verzamelnaam die gebruikt wordt voor leersituaties die met behulp van informatie- en communiciatietechnologie wordt vormgegeven. E-learning wordt zowel in het bedrijfsleven als binnen het onderwijs toegepast.

De term e-learning wordt nog niet zo lang gebruikt, voorheen gebruikte men de term online leren, teleleren of webbased leren. De termen e-business en e-commerce werden gelijk aan e-learning ongeveer rond 1999 ingevoerd.

In navolging van de snelle ontwikkelingen op het gebied van internet, waren ook de verwachtingen voor e-learning erg hoog. Er werd verwacht dat mensen met behulp van het internet sneller, efficiënter en interactiever zouden kunnen leren. Door internettechnologie zou het mogelijke moeten worden om complexe taken te bestuderen binnen krachtige flexibele en authentieke leeromgevingen. Ondanks de hoge verwachtingen, kon er niet direct aan alle verwachtingen worden voldaan.  Inmiddels lijkt e-learning meer volwassen te worden, en zeker in de ICT branche kan het een toegevoegde waarde hebben.

ICTtrainingen.nl

De website icttrainingen.nl is geheel gericht op e-learning. Op de website kunnen zowel IT professionals als beginnende computer gebruikers terecht voor online trainingen. De voordelen van het volgen van online trainingen bij icttrainingen.nl  zijn:

  • De trainingen zijn 24 uur per dag beschikbaar
  • Cursisten kunnen studeren op eigen tempo. Dit kunnen zij doen wanneer en waar zij maar willen.
  • Er wordt een compleet cursistenbeheer bijgehouden, waarbij ook voortgangsinformatie voor organisaties kan worden ingezien
  • De cursussen worden voorzien van rijke lesstof waarbij gebruik gemaakt wordt van oa video, cases, proefexamens, livelab’s etc.
  • E-learning via icttrainingen.nl is stukken goedkoper dan het volgen van klassikale trainingen. Soms kan dit oplopen tot wel 80% goedkoper.
  • Bij icttrainingen.nl vinden cursisten het grootste aanbod online IT trainingen van Nederland.

Microsoft e-learning

Bij icttrainingen.nl kan men terecht voor een breed scala aan online it opleidingen en cursussen. Van ingewikkelde programmeertalen tot wat eenvoudigere cursussen zoals het werken met tekstverwerker programma’s.

Bij het microsoft e-learning programma kunnen eindgebruikers verschillende Microsoft cursussen volgen. Hierbij kan men kiezen uit complete  Microsoft Office cursussen tot cursussen gericht op speciale software zoals bijvoorbeeld een cursus Word, cursus Excel of een cursus Access.

Er zijn trainingen die aangepast worden op ieder kennisniveau. Het volgen van een Microsoft e-learning cursus heeft als voordelen dat het stukken goedkoper is dan klassikale lessen en je zelf kunt beslissen wanneer je gaat studeren.