Ict helpt

Het laatste ICT nieuws!

ICT voor leerlingen met beperkingen

ICTHelpt is het trefpunt voor wie informatie zoekt over nieuwe aangepaste of aanpasbare software, hardware en websites voor kinderen en jongeren met bijzondere noden.

Het gebruik van de computer en aangepaste software is voor kinderen en jongeren met een beperking een noodzaak om hun leerpotentieel te verwezenlijken. Het laat hen toe een opleiding te volgen die past bij hun talenten en capaciteiten.

Bovendien bevorderen ICT-hulpmiddelen de zelfredzaamheid en het competentiegevoel en betekenen ze een enorm verbetering voor hun maatschappelijke kansen. De nood aan informatie hierover is groot binnen onderwijs, bezit je veel ICT kennis bekijk dan eens de ICT vacatures welke open staan.

Disclaimer: het trefpunt ICTHelpt is gesloten. Deze website dient u dan ook te lezen in de verleden tijd.

Assertief en assertiviteitstraining

Als iemand assertief is, wil dat zeggen dat deze persoon goed kan opkomen voor zijn eigen mening terwijl hij/zij daarbij rekening houdt met de meningen en standpunten van anderen. Assertiviteit wordt vaak verward met agressiviteit. Iemand die vaak agressief tegen anderen wordt heeft zijn assertiviteit juist niet goed onder controle omdat hij / zij niet goed rekening houdt met de belangen van anderen. Mensen die weinig assertieve eigenschappen hebben durven in een conflictsituatie vaak niet goed voor zichzelf op te komen, en zullen deze situaties dan ook vaak uit de weg gaan.
Een assertiviteitstraining kan mensen helpen die problemen hebben om voor zichzelf op te komen, mensen die het idee hebben dat niemand zijn/ haar mening wil horen en mensen die niet goed weten hoe ze hun standpunten duidelijk moeten maken. Het belangrijkste voor mensen die een assertiviteitstraining is dat ze hun problemen aan willen en durven pakken. Een assertiviteitstraining helpt mensen zware bagage uit het verleden los te laten en een stuk lichter door het leven te gaan.