ICT hulpmiddelen

Het laatste ICT nieuws!

ICT hulpmiddelen voor beperkten is een wereld vol mogelijkheden die altijd in ontwikkeling is. We zetten de mogelijkheden bij gewoon computergebruik kort op een rij;

1. De monitor. Voor slechtzienden is het mogelijk om de monitor zodanig aan te passen, dat alles voor hen goed te zien is. Je hoeft niet eens een groot scherm te kopen, je kunt ook de resolutie aanpassen of de letters vergroten.

2. Het toetsenbord. Voor veel beperkten kan een toetsenbord met kleine, dicht op elkaar staande toetsen lastig te gebruiken zijn. Gelukkig bestaan er alternatieve toetsenborden, zelfs rubberen die goed tegen speeksel kunnen, zodat er voor iedereen een geschikt toetsenbord te vinden is.

3. Text to speech en spraakherkenning. Er wordt steeds meer software ontwikkeld dat ICT voor beperkten nóg makkelijker maakt. Zo heb je geen handen of ogen meer nodig om bijvoorbeeld een krantenartikel op internet voor te laten lezen of je telefoon de opdracht te geven de huisarts te bellen.

4. De muis. Niet elke muis hoeft met de hand bediend te worden. Het is mogelijk om een speciale muis te kopen, die met de voet of op basis van oog- of hoofdbewegingen gestuurd kan worden.

5. De USB stick. Een USB stick is een makkelijke middel om bestanden en documenten op te slaan. Op elke hedendaagse computer zit een USB-poort, waardoor je je documenten altijd en overal gemakkelijk kunt raadplegen. USB-sticks zijn er in vele vormen en maten, en met verschillende opslagruimte. USB-sticks zijn tegenwoordig populaire relatiegeschenken, die vaak met het logo van een school of bedrijf op allerlei plaatsen worden weggegeven.

Bekijk op onze site nog meer mogelijkheden voor ICT voor beperkten of solliciteer op een leuke ICT vacatures!