Hoe kun je effectief je administratie bijhouden?

Het laatste ICT nieuws!

Hoe kun je effectief je administratie bijhouden?

Administratie bijhouden is voor niemand een pretje. Je moet alle kosten goed bijhouden. Alles wat binnen is gekomen. Belastingaangifte moet je op tijd doen, etc. Maar hoe zorg je er nou voor dat je niet aan het einde van de maand met problemen zit bij de belasting omdat je het niet op tijd hebt gedaan? Daar kom je achter in dit artikel.

Stop met papieren weggooien

Het is zonde en niet verstandig om zomaar alle papieren weg te gooien. Dit is vooral niet verstandig met papieren die over je administratie gaan. Bewaar deze altijd goed. Ook al heb je facturen al lang betaald. Gebruik voor dit soort dingen altijd een map waar je alle betaalde en niet-betaalde facturen in hebt zitten. Verdeel je map ook nog in verschillende categorieën zodat alles overzichtelijk is. Kies er bijvoorbeeld voor om alles voor je huis, auto, verzekeringen, ziekenhuiskosten in aparte mapjes te doen. Ook kun je ervoor kiezen om de betaalde en nog te betalen facturen in andere mapjes te doen. Zo kun je eens per week even kijken wat je nog eventueel moet gaan betalen. Dit zorgt voor veel minder stress aan het einde van het jaar met de belastingaangifte.

Zet ook alles online

Het is ook verstandig om al je papierwerk online te zetten. Je kunt dit heel gemakkelijk doen door de papieren in te scannen. Zet ze wel online in een Drive of Cloud waar niemand anders bij kan. Want als alles online staat én je hebt het fysiek kun je altijd iets aangeven voor als je een brand in je huis hebt gehad en al het papier verwoest is. Zo kun je moeilijk dingen aangeven bij de verzekering. Beveilig je Drive of Cloud wel goed door een 2 factor-authenticatie te gebruiken. Wanneer je wilt inloggen krijg je bijvoorbeeld een melding op je telefoon dat er een inlogpoging is gedaan. Google gebruikt dit zelf al veel als je op een nieuw apparaat wilt inloggen.

Gebruik maken van een boekhouder

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je weinig tijd hebt om je administratie bij te houden. Of het is allemaal teveel geworden waardoor je het overzicht kwijt bent geraakt. Hiervoor is een oplossing: een boekhouder inhuren. Een boekhouder zorgt ervoor dat al jouw administratie er weer goed uitziet en dat alles op tijd zal worden betaald. Een voorbeeld hiervan is Ecle Administraties. Een persoonlijke boekhouder in Etten-Leur. Hier krijg je persoonlijk advies hoe je alles op orde kunt krijgen.