Juiste printer vinden voor op de zaak

Het laatste ICT nieuws!

Juiste printer vinden voor op de zaak

Gemakkelijk en snel kunnen printen is op kantoor erg belangrijk. Het probleem wat ondernemers vaak zien is dat een printer geld kost en eigenlijk niet direct iets oplevert. Het kan daarom ook geen kwaad om de nodige tijd te investeren in het vinden van een goede printer of meerdere printers voor op de zaak. We vertellen in dit artikel meer over het kiezen van juiste printer voor op de zaak. 

Onderzoek het printgedrag op de zaak

Het heeft weinig toegevoegde waarde om naar een printer op te zoek te gaan zonder te weten hoe vaak er geprint wordt op de zaak. Bij een boekhouder zal er bijvoorbeeld vele malen vaker worden geprint dan bij een online marketing bureau. De printer van de boekhouder moet dan ook een totaal andere capaciteit hebben dan het online marketing bureau. 

Wat wordt er geprint? 

De hoeveelheid dat er geprint wordt op kantoor is 1 belangrijk onderdeel, maar wat er precies geprint is ook zeer belangrijk. Gaat het bijvoorbeeld alleen maar om interne documenten? Dan is het niet nodig om te kiezen voor een kleurenprinter en is een zwart wit printer al voldoende. Op sommige kantoren is de kleur juist niet alleen van belang, maar ook de grootte van het papier waar uiteindelijk op wordt geprint zeer belangrijk. Moet er namelijk ook op A3 worden geprint? Dan moet er voor een A3 kleuren laserprinter gekozen worden.    

Een gloednieuwe kantoorprinter of een refurbished kantoorprinter? 

Wil je absoluut het nieuwste van het nieuwste hebben, dan is de keuze hiervoor uiteraard zeer gemakkelijk. Wil je wat besparen op de aanschaf van een printer dan is ook een refurbished printer een prima optie. Vooral wanneer je meerdere printers moet kopen is de besparing ten opzichte van een gloednieuwe printer enorm. De refurbished printer is officieel wel een tweedehands printer, het verschil is echter dat deze volledig is gecontroleerd, getest en waar mogelijk nieuwe onderdelen geplaatst. Hierdoor heb je met een refurbished printer een degelijke printer voor op de zaak.