ICT in een notendop

Het laatste ICT nieuws!

ICT in een notendop

Iedereen kent de term ICT. Veel mensen weten wat het betekent en een aantal mensen weten wat ICT inhoudt. ICT is een afkorting en staat voor Information and Communications Technology. Zoals de naam al doet vermoeden is ICT een breed begrip. De term ICT bestaat sinds het begin van de jaren 80. De afkorting werd toen gebruikt door wetenschappers aan verschillende universiteiten. De term ICT werd pas in de jaren 90 bekend bij het grote publiek. Nu is de ICT een onderdeel van ons dagelijkse leven.

Alles wat te maken heeft met systemen

ICT is een verzamelnaam voor alles wat te maken heeft met systemen zoals computers, smart phones, netwerk componenten en applicaties die ervoor zorgen dat mensen, organisaties, en bedrijven, digitaal met elkaar kunnen communiceren. ICT is volledig verweven met het internet en met het mobiele netwerk. Het maakt niet uit of een ICT bedrijf in Oosterhout een video conference met een kantoor in New York wil beleggen of met een ander ICT bedrijf in Oosterhout. ICT maakt het mogelijk om via het internet direct met mensen waar ook ter wereld te communiceren.

5G netwerk

Met de komst van het 5G netwerk, komen er nieuwe uitdagingen en kansen voor ICT-gerelateerde business. Of het nu gaat om een klein ICT bedrijf in Oosterhout of om een gigantisch bedrijf zoals Google of Apple, het snelle 5G biedt nieuwe mogelijkheden voor communicatie. Ook bedrijven die gericht zijn op verkoop kunnen niet zonder ICT. Bij een webshop ligt dit voor de hand, maar ook de lokale supermarkt heeft een bedrijfsnetwerk en de kassa’s zijn samen met de pinautomaten verbonden met het internet. Het is inmiddels een kleine ramp als er een storing is en de klanten niet kunnen pinnen. Zeker een landelijke storing haalt alle voorpagina’s.

Werken in de ICT

In de ICT werken hoogopgeleide technici en bedrijven zien dat het steeds moeilijker wordt om openstaande vacatures te vervullen. Een hoog opgeleide ICT professional heeft de banen voor het uitzoeken. Het is al lang niet meer zo dat alleen het salaris telt. ICT professionals kunnen overal een bovenmodaal salaris ontvangen. Bij de keuze van een potentiële werkgever, wegen zijn ook andere belangen mee. Is het bedrijf flexibel in werktijden? is het mogelijke om thuis te werken? Het werk moet uitdagend en gevarieerd zijn. Ook de locatie van het bedrijf is van belang. Het bedrijf dient goed bereikbaar te zijn, moet een moderne uitstraling hebben en een lunchroom op loopafstand.