Minimale vereisten bij aanschaf van een computer als startende ondernemer

Het laatste ICT nieuws!

Minimale vereisten bij aanschaf van een computer als startende ondernemer

Als startende ondernemer wil je graag een goede computer hebben! Wat zijn de belangrijkste vereisten bij aanschaf van een computer als startende ondernemer? Dit is per persoon verschillend. Het ligt er helemaal aan wat je eigen wensen hierin zijn. Heb je de computer nodig voor alleen websites bezoeken en e-mailen? Dan volstaat vrijwel iedere computer, mits het een nieuw model is. Nu zit er veel verschil in de modellen die verkocht worden aan startende ondernemers. Let altijd goed op en vergelijk eerst verschillende modellen voordat je tot kopen overgaat.

Tegenwoordig zijn de computers zo modern dat ze volstaan voor dagelijks gebruik. Een computer kan wel 10 jaar of langer meegaan. Computers zijn tegenwoordig zo goed in elkaar gezet dat je er alle kanten mee op kunt. Zo kun je bij de meeste computers later de computer nog pimpen oftewel upgraden! De modellen die er nu op de markt zijn geschikt voor het dagelijks gebruik maar niet voor alle doeleinden.

Wanneer je speciale dingen wilt doen met je pc zoals video’s bewerken of gamen dan is het beter een pc te kopen met meer en betere functionaliteiten. Een goede videokaart is bijvoorbeeld heel belangrijk bij het gamen. Verder is het belangrijk dat de computer WIFI heeft zodat je draadloos verbindingen kunt maken. Dit zit tegenwoordig wel op de meeste pc’s maar niet op iedere computer standaard. Hetzelfde geldt voor een goede videokaart en goed geheugen. Dit zeker niet bij iedere pc inbegrepen.

Als startende ondernemer vind je het misschien belangrijk om goed over te komen bij je klanten met een hip model. Dan is het wellicht verstandig om goed te vergelijken voordat je iets koopt. Ook in de hogere prijsklasse heb je veel verschil tussen de computers onderling. Vaak worden er ook nog oudere modellen uitgebracht, daar kan je vaak beter niet aan beginnen. Dit omdat vrijwel alle nieuwe pc’s met Windows 10 wordt uitgerust. Als startende ondernemer wil je wel graag een goed besturingssysteem. Dit is één van de belangrijkste factoren voor het goed functioneren van je pc.

Kort samengevat; als startende ondernemer is het belangrijk om te kiezen voor een geschikte pc. Kijk hiervoor vooraf waarvoor je het nodig hebt en of de specificaties van een pc voldoen aan jouw eisen. Bijvoorbeeld programma’s die je nodig hebt om goed een website kunnen vormgeven zoals Photoshop vereist een goede videokaart. Als je dit niet hebt kan het zijn dat het programma niet werkt of gebreken vertoond. Wanneer je dus zware software wilt laten draaien op je pc kies dan voor een beter model!