Waar moet je rekening mee houden als je een printer gaat aanschaffen?

Het laatste ICT nieuws!

Waar moet je rekening mee houden als je een printer gaat aanschaffen?

Het maakt eigenlijk niet uit of je een zelfstandige ondernemer of een ondernemer met talloze werknemers in dienst bent, het is en blijft belangrijk dat je toegang hebt tot een printer. Je zult een printer nodig hebben voor het verwerken van administratie, maar ook is het voor je werknemers handig om over een printer te beschikken. Wanneer je een printer gaat aanschaffen, zijn er wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden. 

Refurbished is goedkoper dan nieuw

Een van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden, is dat het aanschaffen van een printer soms erg prijzig kan zijn. Een printer die niet alleen snel kan printen, maar ook kwalitatief kan printen en lang meegaat, kost vaak duizenden euro’s. Dat is dan ook een van de redenen waarom steeds meer ondernemers ervoor kiezen om een Brother All in One printer van Refurbished Printer aan te schaffen. Dit is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het refurbishen van printers. 

Printen kan duur zijn

Printen is nooit goedkoop geweest en dat heeft er allemaal mee te maken dat de inkt die nodig is voor het printen ontzettend duur is. Gemiddeld betaal je voor een liter inkt enkele duizenden euro’s, maar gelukkig hoef je inkt niet in zulke aantallen aan te schaffen. Toch is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het printen duur is en het verstandig is om verspilling te voorkomen. Wat het printen je ongeveer gaat kosten, is erg lastig te bepalen, want dit is afhankelijk van een aantal zaken. 

Printers zijn zeer gevoelige apparaten

Wat veel mensen niet weten, is dat printers gevoelige apparaten zijn en erg snel stuk kunnen gaan. Dat heeft ermee te maken dat er in een printer allerlei verschillende onderdelen te vinden zijn die breekbaar zijn, maar wel nodig zijn voor het maken van een afdruk. Dit is dan ook precies de reden waarom het nooit verstandig is om een goedkope printer aan te schaffen. Deze printers houden er zeer snel mee op en gaan dus ook nooit lang mee. Een printer van een bekend merk die wat duurder is, is ook veel beter van kwaliteit. Wees dus verstandig en schaf nooit een goedkope printer aan.