Wat kun je doen als je verdacht wordt van een misdrijf?

Het laatste ICT nieuws!

Wat kun je doen als je verdacht wordt van een misdrijf?

Wanneer je verdacht wordt van een misdrijf, dan is dat natuurlijk zeer heftig. Het kan veel impact hebben op je dagelijks leven en ook is er een kans dat je een celstraf opgelegd krijgt. Mocht je weten dat je schuldig bent, dan is het belangrijk om niet stil te zitten, want ook voor schuldige personen is het belangrijk om te weten wat je moet doen. Je vindt daar meer informatie over in dit artikel. 

Schakel een advocaat in

Voor mensen die weten dat ze schuldig zijn is het ook belangrijk om een advocaat Oudenbosch in te schakelen. Dat heeft er zeker niet mee te maken dat de advocaat Oudenbosch ervoor kan zorgen dat je niet schuldig bevonden wordt, want die kans is vrij klein. Het heeft ermee te maken dat een advocaat Oudenbosch voor een mildere straf kan zorgen, maar ook toezicht houdt op de gang van zaken. Het komt namelijk wel eens voor dat een rechtbank een fout maakt en dan is het mogelijk dat je vrijgesteld wordt van vervolging. Daarnaast komt het ook wel eens voor dat de rechtbank onrechtmatig verkregen bewijs toepast. 

Wat als je geen advocaat kunt betalen?

Veel mensen die schuldig zijn aan een misdrijf kunnen geen advocaat betalen. Dat heeft ermee te maken dat een grote groep van deze personen actief zijn in de onderwereld. Dit houdt niet in dat jij ook actief bent in de onderwereld, maar het is wel goed om te weten wat je kunt doen als je geen advocaat kunt betalen. Het is eerst belangrijk om te kijken of je een rechtsbijstandverzekering hebt. Je kan daar dan aanspraak op maken. Mocht je deze niet hebben, dan kun je een aangewezen advocaat krijgen. 

Een aangewezen advocaat, wat is dat?

Het is in de Nederlandse grondwet vastgelegd dat ieder persoon recht heeft op verdediging, ook personen die dat niet kunnen betalen. Zij kunnen aanspraak maken op een gratis advocaat en dat houdt in dat de rechtbank jouw een advocaat gaat toewijzen. Dit wordt vaak gewantrouwd, maar dat is nergens voor nodig. Aangewezen advocaten werken niet uit naam van de rechtbank, dus je hoeft niet bang te wezen voor vriendjespolitiek en dergelijke. Wil je hier meer over weten? Dan is het aan te raden om eens contact op te nemen met de rechtbank.