E-fulfilment, iets voor u?

Het laatste ICT nieuws!

E-fulfilment, iets voor u?

Het kan zijn dat u er nog nooit van heeft gehoord, maar het is tegenwoordig een goed investering voor ondernemers met bijvoorbeeld een eigen webshop. Een E-fulfilment bedrijf is namelijk een extern bedrijf die de logistieke afhandeling voor hun rekening neemt. Ze lossen de logistieke problemen op en leveren pakketjes bij uw klanten af. Pakjes verpakken, verzenden en frankering is dan verleden tijd. Vaak maken E-fulfilment bedrijven ook een rapportage van wat er verkocht is. Het is een goede investering voor een groeiende webshophouder. De tijd kan dan worden besteed aan belangrijkere zaken, zoals klantenservice.

Wanneer is e-fulfilment iets voor mij?

Het is een veel gestelde vraag wanneer het inhuren van een e-fulfilment bedrijf nou de beste optie is. Als u als ondernemer een stijgende markt ziet in uw webshop of verkoper dan is e-fulfilment een juiste optie. Dit heeft te maken met het feit dat u de stijging dan voor bent. U hoeft zich dan geen zorgen meer te maken dat u aan uw limieten zit van uw bezorgingen. Dat wordt immers allemaal afgehandeld door het externe e-fulfilment bedrijf. Daarnaast is ook handig om een kosten en baten analyse te maken van het inhuren van eigen personeel. Dit is immers een andere optie en de tegenhanger van het inhuren van een e-fulfiment bedrijf. Het is wellicht voor uw eigen bedrijf misschien handiger om extra personeel in dienst te nemen en deze op met uw eigen voorraad aan de gang te laten gaan. Houdt wel rekening met het feit dat e-fulfilment bedrijven professionele instanties zijn, die geen tot nauwelijks fouten maken.

Hoe gaat een e-fulfilment bedrijf in zijn werk?

E-fulfiment bedrijven zijn grote distributiecentra die gerobotiseerd te werk gaan. Ze worden in deze centra verpakt, verzonden en gefrankeerd. Voor deze opslag en dienst betaalt u uw e-fulfilment een aandeel van het verkochte pakket of betaalt u een maandelijkse royalty. Ga na welke e-fulfilment bedrijven het best bij u past. Het kan namelijk zo zijn dat sommige e-fulfilment bedrijven niet naar het buitenland verzenden of betere contacten hebben in het buitenland. Zo staat u niet voor onverwachte dingen als uw webshop of bedrijf nog meer gaat groeien dat u ook in het buitenland kan gaan verkopen. Deze expertise kan namelijk erg belangrijk zijn voor uw als verkoper als u gaat groeien. Het zorgt er ook voor dat u dan niet hoeft te gaan switchen tussen twee e-fulfilment bedrijven. Dit namelijk een heilskarwij qua logistiek en qua kosten. Het is belangrijk vanaf de start een goed e-fulfilment bedrijf te hebben.

Bron: www.ecommercewebshops.nl