Webwinkel bouwen? Kies de juiste software

Het laatste ICT nieuws!

Webwinkel bouwen? Kies de juiste software

Heb je gat in de markt ontdekt en wil je daarom een webwinkel bouwen? Het klinkt natuurlijk ideaal. Een website bouwen, spullen verkopen en online je geld verdienen. Maar er zit meer werk achter dan je wellicht zou denken. Het succes van je onderneming valt of staat met een aantal belangrijke aspecten. Het kiezen van de juiste webwinkelsoftware is daar een hele belangrijke in. Dit is de software bij je dagelijks mee moet werken om je webwinkel te bouwen en bij te houden. Eventueel werk je er ook in om orders te verwerken bijvoorbeeld.

Het belang van een goede webwinkelsoftware

We hebben al een tipje van de sluier gelicht als het gaat om het belang van webwinkelsoftware. Een systeem waar je dagelijks mee werkt moet natuurlijk niet alleen professioneel zijn maar ook gebruiksvriendelijk. De verschillende webwinkelsystemen hebben echter zoveel keuze, dat het vaak verstandig is om eerst even wat informatie te verzamelen voordat je een keuze kunt maken. Vooral als je veel gaat verkopen dan besteed je vaak een groot deel van je werkdag in het systeem, het is daarom van belang dat alles efficiënt en soepel verloopt en dat het systeem de nodige functies heeft om aan je wensen te voldoen.

Open source of Saas

Een van de belangrijkste keuzes waar je voor staat is of je een systeem kiest waar je eenmalig voor moet betalen of kies je webwinkelsoftware waar je een maandelijks tarief voor betaald? Beide hebben voor- en nadelen. Het voordeel van een open source systemen zoals Magento is dat je er slechts eenmalig voor hoeft te betalen en dat de software alle functies heeft die je maar kan wensen. Het nadeel is dat je een hoge opstartkosten hebt voor je webwinkel. Dit heb je niet met software waar je maandelijks voor betaald, als zijn de functies dan vaak wel wat beperkter.

Vergelijk bekende webwinkelsoftware pakketten

Voordat je een keuze maakt is het natuurlijk ook van belang om de verschillende pakketten te vergelijken. Maak een lijstje van de wensen waar je webwinkel aan moet voldoen en de functies waar deze over moet beschikken. Vervolgens kan je met dit lijstje aan de slag om verschillende webwinkelsoftware bij langs te gaan en natuurlijk ook even te testen. Systeem en het pakket wat het beste bij je wensen past, houd er rekening mee dat je er nog jaren mee vooruit moet.