Hoe belangrijk is ICT advies?

Het laatste ICT nieuws!

Hoe belangrijk is ICT advies?

ICT is steeds belangrijker en eigenlijk onmisbaar in het bedrijfsleven. Dit is geen onbekend gegeven, toch blijkt het in de praktijk zo te zijn dat bedrijven niet willen investeren in de noodzakelijke software en apparatuur. Veel IT managers moeten strijden om de juiste producten aan te mogen schaffen, niet heel gek misschien omdat het vaak wel een hoge kostenpost is. Een ERP programma is niet meer weg te denken, deze bieden de juiste ondersteuning voor een heel bedrijf, maar zijn wel prijzig. In welk opzicht kun je hier als bedrijf in besparen? En wat kan ICT advies voor jouw bedrijf betekenen?

Gevaren van ICT

ICT oplossingen zijn er natuurlijk om gevaren weg te nemen en risico’s zoveel mogelijk uit te sluiten. Een goede ICT oplossing is het werken in de cloud. Alle bedrijfsgegevens worden dan online “in de cloud” opgeslagen. Hiermee zorg je ervoor dat je niet meer afhankelijk bent van de computer om je gegevens en werk in te zien, het brengt echter ook nadelen met zich mee. Wanneer de cloud niet goed beveiligd is kunnen de bedrijfsgegevens uitlekken, als je werkt binnen een functie met beroepsgeheim is dit natuurlijk niet heel handig. Dit risico kun je beperken door een zo goed mogelijke beveiliging in te zetten.

Data kwijtraken

Veel bedrijven en organisaties slaan hun data goed op zodat ze te allen tijde inzage hebben in de bedrijfsprestaties of andere gegevens op kunnen zoeken. Het is natuurlijk belangrijk om werkzaamheden uit het verleden terug te kunnen halen. Niet alleen om te evalueren, ook om te kijken hoe je verder moet. Om welke reden dan ook, je wilt nooit data verliezen. Mocht dit toch gebeuren? Dan kun je met de juiste partner alle verloren informatie terughalen. Hier moet een juist recovery systeem voor geïnstalleerd worden en dan kun je je gegevens weer inzien. Heb je hier zelf geen verstand van? Dan kun je een ICT partner inschakelen.