Verschillende portofoons voor verschillende doeleinden

Het laatste ICT nieuws!

Verschillende portofoons voor verschillende doeleinden

Veel mensen denken nog altijd dat een portofoon een communicatiemiddel uit het verleden is. Niet beseffende dat er nog altijd veel gebruik van wordt gemaakt. Misschien minder door particulieren maar wel nog veel door bedrijven en ook door overheidsinstellingen. Met een portofoon kan je communiceren met iemand anders die op dezelfde frequentie meeluistert. Je kan met een persoon spreken, maar je kan ook communiceren met een hele groep over een portofoon. We vertellen graag wat meer over de voordelen van een portofoon en voor welke toepassingen er gebruik van wordt gemaakt.

Voordelen van communicatie per portofoon

Van origine is de portofoon bedacht om de radio en de walkietalkie te vervangen. Eigenlijk heeft een portofoon dezelfde eigenschappen als een walkietalkie, iets wat bij Nederlanders bekender is over het algemeen. Het grote voordeel is dat de communicatie een stuk betrouwbaarder en veiliger is. Er kan niet meegeluisterd worden door anderen. Daarnaast kunnen er geen storingen optreden, in tegenstelling tot communicatie per gsm bijvoorbeeld.

Portofoons worden gebruikt door hulpdiensten

Omdat de communicatie een stuk betrouwbaarder en veiliger is, gebruiken overheidsinstellingen de portofoon ook maar al te graag. Voor hulpdiensten is dit een noodzakelijke manier van communiceren. Hierbij is het simpelweg noodzakelijk om altijd goed bereikbaar te zijn, het zou niet goed zijn als hulpdiensten niet bereikbaar zijn omdat er een telefonische storing is bijvoorbeeld. Daarnaast maken ook veel bedrijven er gebruik van. Bijvoorbeeld voor medewerkers die mobiel bereikbaar moeten zijn.

 

Alles op het gebied van portofoons, ook ontvangers

Ben je overtuigd en wil je ook communiceren per portofoon? Ontdek wat je nodig hebt en bestel je eigen portofoon plus accessoires. Je kan hiervoor terecht op de grootste webshops op dit gebied, Portofoonweb.nl. Je vindt hier veel verschillende portofoons voor diverse doeleinden.