De voordelen van Mac software

Het laatste ICT nieuws!

De voordelen van Mac software

Ben je op zoek naar een nieuwe laptop en twijfel je over de Windows of macOS? Of ben je nieuwsgierig naar waarom MacBook nou eigenlijk zo populair is, ondanks dat stevige prijskaartje? Wij hebben hier de redenen op een rijtje gezet waarom veel mensen voor een Apple MacBook kiezen. 

Macbook is erg gebruiksvriendelijk

Apple staat bekend om de gebruiksvriendelijkheid van zijn producten. MacOS werkt heel erg gevoelsmatig en alle opties en programma’s zijn eenvoudig te vinden. Zeker als je al een iPhone of iPad hebt, is het heel makkelijk om met de andere Apple producten om te werken. Alle producten van Apple werken goed met elkaar samen en kunnen met elkaar synchroniseren. Zo kun je bijvoorbeeld met een mail starten op je iPad en het afmaken op je MacBook. Ook de agenda kun je gemakkelijk delen met verschillende apparaten en zo zijn de opties eindeloos. Bij RentYourMac is het mogelijk om een refurbished Macbook te huren, zo hoef je niet in een keer het hele bedrag te betalen. 

Duurzaam

Een laptop is een grote uitgave. Je wilt daarom het liefst zo lang mogelijk doen met de laptop die je aanschaft. Een MacBook heeft een aluminium behuizing. Aluminium is een duurzaam materiaal en het blijft er lang mooi uitzien. Het is dus geen verrassing dat MacBooks goed uit de test komen wanneer het gaat om duurzaamheid. Nog een positief punt aan Apple-producten is dat de waarde redelijk hoog blijft. Wil jij dus na een paar jaar overstappen naar een nieuwer model? Dan vang je gemakkelijk nog een paar honderd euro voor je oude MacBook. 

De betrouwbaarheid

Het eigen besturingssysteem van Apple is MacOS. Dit besturingssysteem is speciaal gebouwd voor Apple-computers. Hierdoor werken software en hardware goed met elkaar samen en dat maakt MacBook erg stabiel. MacOS is ook minder vatbaar voor virussen. Er zijn simpelweg gewoon minder virussen in omloop voor MacOS. Dit komt ook omdat MacBook ingebouwde beveiligingen heeft. Apple updatet MacOS frequent, waardoor het systeem betrouwbaar en veilig blijft. Geen zorgen meer over virussen die op jouw software kunnen komen dus. 

Mooi design

Ook het uiterlijk is belangrijk, want het oog wilt natuurlijk ook wat. De minimalistische en strakke vormgeving met afgeronde hoeken ziet er erg mooi uit. Apple houdt het simpel en dat vinden veel mensen mooi. De MacBook voelt ondanks het dunne ontwerp stevig aan. De laptop is ook niet zwaar en je kunt hem dus eenvoudig overal mee naartoe nemen, zonder dat je iets zwaars hoeft te tillen.