Tips om duurzaam te printen

Het laatste ICT nieuws!

Tips om duurzaam te printen

Duurzaamheid is iets waar veel mensen mee bezig zijn. Een duurzamer leven is goed voor de natuur en goed voor het milieu. Daarom lever je ook een enorme bijdrage door bepaalde dingen duurzamer te doen dan normaal. Een goed voorbeeld is duurzaam printen. Duurzaam printen kun je op verschillende manieren doen. Hieronder vindt je enkele tips om duurzaam te printen.

Print dubbelzijdig en met gerecycled papier

Dubbelzijdig printen is om te beginnen een uitstekend voorbeeld van duurzaam printen. Bij het printen verspil je uiteraard papier, maar het kan enorm goed zijn om de hoeveelheid papier die je verspilt te minimaliseren. Door altijd dubbel te printen, ben je al standaard in plaats van twee blaadjes maar één blaadje kwijt. Als dit altijd kan, scheelt het al de helft van al het papier. Indien je daarnaast ook nog eens gebruik maakt van gerecycled papier ben je direct op twee vlakken goed bezig qua papier. Op die manier ben je al aardig op weg wat betreft duurzaam printen.

Refurbished printer

Door te kiezen voor de aanschaf van een refurbished printer betaal je al een heel stuk minder aan de printer. Dit is erg voordelig voor je want met dit geld kun je weer andere dingen. Een refurbished printer betekent zeker niet een kwalitatief minder goede printer. In de meeste gevallen is het slechts het geval dat de printer ooit terug is gestuurd naar de maker en dat deze op bepaalde vlakken wat onderhoud of reparaties heeft gehad. Na de reparaties is de printer vervolgens opnieuw te koop aangeboden, maar dan zonder mankementen. Meestal zit hier zelfs nog gewoon een fabrieksgarantie op van de maker van het apparaat.

Eco lettertype

Tot slot is het nog een aanrader om in de documenten die je uitprint, gebruik te maken van een eco lettertype. Ook hiermee print je een stuk duurzamer. Deze tip is dan ook erg eenvoudig toe te passen, want je hoeft enkel de lettertypes in de programma’s die je gebruikt aan te passen. Je hoeft er geen ander soort papier of een volledig andere printer voor te kopen. Een duurzame, maar wel makkelijke oplossing die ook nog eens gratis is dus.