Tips voor het beste sjabloon voor PowerPoint

Het laatste ICT nieuws!

Tips voor het beste sjabloon voor PowerPoint

Als we een PowerPoint gaan maken voor school of werk, dan kiezen we altijd wel een goede Sjabloon voor PowerPoint uit. PowerPoint templates hebben meestal een positief effect op de mensen die het zien. Het ziet er meestal best wel professioneel uit zonder dat je er heel veel moeite aan hoeft te toen. Om het allemaal een beetje uitteleggen hoe je nou de beste PowerPoint kan maken voor je presentatie, hebben wij wat tips voor je!

PowerPoint sjabloon

Begin met een PowerPoint sjabloon, als je een goede PowerPoint sjabloon hebt ziet het er meestal beter uit dan een PowerPoint die dat niet heeft gebruikt. Je komt dus professioneler over bij de mensen die naar je PowerPoint aan het kijken zijn. Het is eigenlijk niks anders dan opmaak aan je PowerPoint. Veel mensen denken dat het niet zo veel effect heeft, maar het geeft meer indruk dan de mensen denken.

PowerPoint template maken

Een PowerPoint template maken kan je zelf doen. Het is erg handig om goede template te maken bij de juist PowerPoint. Als je presentatie over water gaat is het handig om iets met blauw te doen. Meestal heeft elk bedrijf ook wel een eigen kleur, je kan dan dus de kleur gebruiken van het bedrijf in je PowerPoint. Kies of maak dus de juiste template bij de juiste presentatie.

Tekst en beeld verhouding

Hoeveel foto’s moet ik nou gebruiken tijdens een presentatie? En hoeveel tekst moet ik op mijn PowerPoint slides zetten? Dat hangt een beetje af van wat het is, maar het is bijna altijd wel goed om in je PowerPoint 75% tekst en 25% foto’s te verwerken. Kies passende foto’s voor je PowerPoint, ga je een PowerPoint geven over het milieu? Dan is het verstandig om natuurlijke foto’s te gebruiken.

Gebruik bulletpoints

Als je een PowerPoint hebt is het handig om bulletpoints te gebruiken. Dit is handig en overzichtelijk, je kan bulletpoints gebruiken voor je steekwoorden. Het is zo dat mensen de tekst makkelijker lezen als je bulletpoints gebruikt.

Titel maken

Je kan maar een keer de eerste indruk op mensen maken, gebruik dit dus goed. Als je de PowerPoint klaarzet op het beeldscherm, zien alle mensen je eerste dia en dus waar je het over gaat houden. Je wacht tot alle mensen gaan zitten en klaar zijn voor de presentatie. Je wilt doordat je een goede titel en een goede dia bij de titel, alle mensen de aandacht trekken en hopen dat ze uiterst mee luisteren naar jouw presentatie.

Fotoslide ’s

Gebruik in je PowerPoint ook een fotoslide, omdat als je een foto met wat tekst ernaast zet, de meeste mensen dan de tekst letterlijk voor gaan lezen. Bij een fotoslide is dat niet zo, je hele dia is een foto en daarop misschien een steekwoord. Je moet dan wel verzinnen wat je moet gaan zeggen, je gaat wat uitleggen over de foto of het steekwoord. Hiermee is het dus een stuk eenvoudiger om iets uitleggen zonder dat je het van de PowerPoint afleest.