5 trainingen die jij kunt volgen om je digitale vaardigheden te verbeteren

Het laatste ICT nieuws!

5 trainingen die jij kunt volgen om je digitale vaardigheden te verbeteren

We hebben er steeds meer mee te maken: Excel, Word, PowerPoint, outlook en nog veel meer. Maar hoe goed ben je eigenlijk in deze digitale vaardigheden? Misschien heb je hier al lang mee gewerkt en snap je zulke programma’s goed. Het kan ook zijn dat je er niet zo vaak mee werkt, maar dat je nu voor school of werk het alsnog vaak moet gebruiken. Als je er nou niet zo heel goed in bent dan kan je een training digitale vaardigheden volgen. Je hebt dit op verschillend niveau, de meeste scholen gebruiken digitale vaardigheden mbo. Maar er zijn ook makkelijkere niveaus die je kan leren. Dit kan je helpen die dingen beter onder controle te krijgen. Maar welke zijn nou handig om te leren? En met welk programma kan je nou wat doen? In dit artikel geven wij wat meer informatie over deze trainingen!

Word

Het is een heel bekend programma waar je tekst mee kan verwerken, het is ideaal als je iets wilt schrijven bijvoorbeeld een uitleg, werkstuk, notitie, boek en nog veel meer. Je kan ook kijken of er spellingsfouten in de tekst zitten met het programma. Het is dus erg handig als je iets zakelijks of voor school moet typen. Als je de training Word volgt dan zul je er een stuk beter mee kunnen werken na een tijdje. Je leert van allerlei basisdingen, je kan een foto invoegen, opmaak aan de tekst toevoegen en nog veel meer. Als je dus nog nooit met Word hebt gewerkt is het zeker aanbevolen!

PowerPoint

Als je een presentatie moet geven dan zullen de meeste gelijk aan PowerPoint denken. Het is eigenlijk een programma waar je tekst en foto’s kan presenteren. Vaak wordt het gebruikt voor schoolpresentatie ’s en ook zakelijke presentaties. Maar als je er nog nooit mee hebt gewerkt kan dit lastig zijn. Daarom is er ook een cursus die je kan volgen die het je uitlegt en als doel dat jij het ook begrijpt.

Excel

Excel wordt vaak gebruikt bij het regristeren van gegevens. Het is een programma waar je overzichtelijk alles kunt zien. Je kunt er ook formules in zetten waar door die iets automatisch uitrekent. Het wordt in veel bedrijven erg vaak gebruikt, ze zetten er meestal allemaal getallen in. Het is dus eigenlijk een soort programma waar je informatie in kan opslaan, en die het nog voor je uitrekent ook!

Outlook

Het is een programma waar je mailtjes mee kunt versturen en krijgen. Vaak bevatten zulke mailtjes informatie die je van iemand krijgt. Er zijn mensen die er nog niet veel verstand van hebben, het is dan handig om een cursus outlook te volgen. Je leert de basisdingen en kan jij na die test ook goed met je mail omgaan

Windows

Het is een programma waar de meeste computers opdraaien. Windows is een besturingssysteem die jouw computer laat werken. Er zijn verschillende soorten Windows, je hebt oudere types bijvoorbeeld Windows 7. Er is nu ook al Windows 10 maar omdat er ook nog wel veel computers op Windows 7 lopen, zal je ze alle twee wel krijgen. Je zult dus na zo´n test goed met een computer om kunnen gaan.