Het laatste ICT nieuws!

Elektrische garagedeur of handmatig?

De garagedeur, een onmisbaar onderdeel van je woning

Om auto’s in een garage te beveiligen, is het noodzakelijk om een ​​​​stevige garagedeur te installeren. Deze is verkrijgbaar in verschillende modellen. Sectionale garagedeuren zijn momenteel de bestverkochte deuren huidige markt . Door langs de muren of onder het plafond te worden gehuisvest, maken ze alle beschikbare ruimte in de garage vrij en tasten ze de bruikbare ruimte aan de voorkant van de garage niet aan bij het openen.

Bij EDB Bakx Breda vind je kwaliteitsdeuren die passen bij veel verschillende esthetieken en modellen afhankelijk van de voorkeuren van hun gebruikers.

Elektrische of handmatige garagedeur, welke te kiezen?

Als u besluit om het te veranderen, kies dan voor een model dat u comfort, veiligheid en gebruiksgemak biedt.

  • De handmatige garagedeur: klassiek, voordeliger en robuust Een handmatige garagedeur betekent dat je uit de auto moet stappen om hem te openen en te sluiten. Bij dit type deur heeft u de keuze tussen een kantel-, vouw- of schuifgaragedeur. Om de deur te openen, worden polsen of hendels gebruikt. Handmatige modellen zijn erg praktisch en esthetisch. Veel mensen kiezen voor dit model om geld te besparen.
  • Een elektrische garagedeur
    Het grote voordeel van de elektrische garagedeur is dat deze op afstand kan worden bediend. Automatisering brengt dus comfort omdat je niet uit de auto komt om de garagedeur te openen of te sluiten. In geval van stroomuitval of een ander elektrisch probleem te verhelpen, hebben gemotoriseerde garagedeuren een handmatig ontgrendelingssysteem, een back-upbatterij of een slinger om een ​​garagedeur zonder elektriciteit te openen.

Een garagedeur met versterkte thermische isolatie

De garagedeur wordt praktisch dagelijks gebruikt, niet alleen als parkeerplaats maar ook om toegang te krijgen tot je woning. De poort is dus een uiterst belangrijk onderdeel van de garage. Niet alleen vanwege zijn functionele kwaliteiten, maar ook vanwege zijn vermogen om deel te nemen aan het comfort en de veiligheid van de leefomgeving.

Als je de thermische isolatie van je garage wilt verbeteren, controleer dan eerst de staat van de deur. Het is inderdaad vaak het zwakke punt van de kamer vanwege de mindere afdichting, vooral als uw deur oud is. De meest recente modellen bij EDB Bakx Breda bieden een thermisch comfort dat gelijk is aan de huidige thermische regelgeving van ramen en deuren.