Payrolling in de ICT

Het laatste ICT nieuws!

Payrolling in de ICT

Payrolling wordt al jaren in verschillende branches toegepast. Vooral in bepaalde sectoren zoals de Horeca wordt al jaren lang van payrolling gebruik gemaakt. Ook in de bouw, detailhandel en uitzendbranche kiezen werkgevers vaak om met een payroll bedrijf te werken.

Wat houdt payrolling precies in?

Payroll bedrijven ook wel payroll aanbieders, bieden werkgevers de mogelijkheid om personeel op papier over te nemen. Hierdoor wordt de payroll aanbieder de juridische werkgever. Payrolling wordt door veel mensen verward met salarisadministratie, maar het grote verschil tussen payrolling en salarisadministratie is dat de payroll aanbieder alle verantwoordelijkheden met betrekking tot de werknemers over neemt. Als juridisch werkgever zal het payroll bedrijf alle arbeidsrechterlijke risico’s overnemen. De arbeidsovereenkomsten, loondoorbetalingen, verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid, jaaropgaven, salarisadministratie, verwerking van de CAO en ontslagprocedures worden allemaal door de payroll aanbieder overgenomen.

Opkomst van payrolling in de ICT branche

Payrolling heeft de afgelopen jaren ook zijn opkomst gemaakt in de ICT branche. Dit heeft te maken met het feit dat ICT ondernemers de voorkeur geven om voor bepaalde projecten of bepaalde periodes extra werknemers in dienst te nemen. Door middel van Payroll hoeven deze ICT ondernemers zich niet meer druk te maken om zaken zoals salarisadministratie en andere arbeidsrechterlijke risico’s en verantwoordelijkheden. Payrolling geeft voor zowel werkgevers als werknemers een bepaalde zekerheid. Zo is er voor werkgevers stukken minder papierwerk en andere administratieve handelinen. Werknemers hebben een betere garantie op uitbetalingen en kunnen voor vragen omtrent loon en arbeidsrechterlijke voorwaarden altijd terugvallen op een meer ervaren werkgever.

Waarom payroll?

De reden dat veel werkgevers kiezen voor payrolling is omdat zij zich graag bezig houden met hun core business. Wanneer een ondernemer ook moet zorgdragen voor heel salarisadministratie en alle arbeidrechterlijke voorwaarden, betekent dat vaak dat de ondernemer minder tijd heeft voor andere zaken. Door gebruik te maken van een Payroll aanbieder kan de ondernemer meer focus leggen op de corebusiness van het bedrijf. Zeker in de competitieve ICT branche is het voor ondernemers vaak erg belangrijk om zich goed op de dynamische IT markt te focussen en niet door andere zaken te worden afgeleid.

Voor veel ondernemers lijkt het een grote stap dat het personeel onder een andere bedrijfsnaam komt te werken, maar dit valt eigenlijk reuze mee. De payroll aanbieder heeft geen invloed op wat er op de werkvloer gebeurd. Tevens kan de werkgever zelf bepalen wie er wel of niet bij het bedrijf werkt en kan ook zelf de lonen en werktijden bepalen. Werknemers zullen voortaan wel een loonstrookjes van een ander bedrijf krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *