De vraag naar apps

Het laatste ICT nieuws!

De vraag naar apps

appsOp het gebied van gebruik van apps zijn er verschillende trends zoals mobility, een steeds kortere lifecycle van applicaties en functionaliteit, consumerization of IT en Bring Your Own Device. Zowel in het zakelijk leven als in het privé leven is er vraag naar allerlei functionaliteiten op het gebied van apps, managers willen op hun tablet een dashboard hebben, consumenten willen thuis op de bank hun favoriete Voice of Holland kandidaat via een app steunen en mensen willen updates krijgen over de laatste nieuwtjes over bepaalde onderwerpen.

In een relatief korte tijd hebben apps een enorme populariteit verkregen. Apps zijn eigenlijk al niet meer uit het dagelijks leven weg te denken. Zowel de App Store als de Android Market hebben ontzettend veel apps met ontelbare mogelijkheden. Van games tot slimme energiemeters en van boekingsapplicaties tot nieuwsapplicaties. De apps zijn zeker niet alleen op de consumentenmarkt populair, ook op de zakelijk markt is er alsmaar vraag naar apps. Bedrijfsprocessen worden door startende bedrijven steeds vaker in een app verwerkt, zodat het niet meer nodig is om gebruik te maken van logge softwarepakketten die eigenlijk niet goed bij hun business aansluiten. Niet alleen startende organisaties maar ook grote organisaties gaan steeds meer met apps werken.

Adviezen voor bedrijven die met apps willen gaan werken

*Wanneer het bedrijf zelf niet bekend is met het ontwikkelen van apps, ga hier dan ook niet mee zitten klungelen. Waarschijnlijk zal het ontwikkelen van apps veel sneller en professioneler gaan als men daarvoor een app ontwikkelaar zoals Global Orange voor inschakelt. Op zakelijk niveau wordt er namelijk heel wat verwacht en dan staat er te veel op het spel om zelf wat in elkaar te knutselen, wat uiteindelijk niet aan de wensen en eisen van de doelgroep voldoet. Ondanks dat een app ontwikkelaar natuurlijk geld kost, kan het op deze manier wel op een professionele manier opgelost worden en kunnen veel kopzorgen bespaart worden.
* Probeer je in de businessvragen te verdiepen. Welke functionaliteiten zouden mobiel beschikbaar moeten zijn en welke functionaliteiten bieden juist geen enkele toegevoegde waarde. Zorg dat er apps ontwikkeld worden die daadwerkelijk nuttig zijn en waar vraag naar is. Zo zouden grootschalige organisaties die met flexibele uren werken kunnen denken aan een roosterplanning app waarop iedereen kan zien wanneer ze moeten werken.
*Zowel gebruikers als engineers zullen aan een app moeten wennen. Daarom is het verstandig om eerst met een app te beginnen die het werk van engineers kan vergemakkelijken.