Voordelen van een computerbril

Het laatste ICT nieuws!

Voordelen van een computerbril

We zitten gemiddeld steeds langer voor een beeldscherm en dit kan ervoor zorgen dat je ogen aan het einde van de dag vermoeid zijn. Deze vermoeidheid kan ook overslaan op hoofdpijn of andere vervelende klachten. Dit kun je echter voorkomen door een computerbril aan te schaffen, wat diverse voordelen heeft.

Wat is een computerbril?

Je ogen zijn niet gemaakt voor het langdurig en intensief op korte afstanden kijken. Echter, tegenwoordig gebeurt dit heel vaak, doordat we voor een lange tijd naar allerlei beeldschermen op een vrij korte afstand kijken. Dit kan leiden tot allerlei soorten klachten, zoals hoofdpijn en vermoeidheid. Een computerbril, ook wel een beeldschermbril genoemd, speelt hierop in. Dit is namelijk een bril op sterkte die voor de afstand tussen je ogen en een beeldscherm en alles daartussenin geoptimaliseerd is. Zo kunnen je ogen makkelijker schakelen tussen het beeldscherm, voorwerpen verder weg en voorwerpen dichterbij. Dit verlaagt de spanning op je ogen, waardoor ze minder snel vermoeid raken.

Wanneer is een computerbril nodig?

Je vraagt je misschien af of je wel echt een computerbril nodig hebt. Het is verstandig om deze speciale bril aan te schaffen, wanneer je dagelijks meer dan twee uur achter een beeldscherm zit, last hebt van vermoeide ogen aan het einde van de dag en/of regelmatig hoofd-, schouder-, nek en/of rugpijn hebt na een dag achter een beeldscherm.

Welke voordelen heeft een computerbril?

Een computerbril heeft de volgende voordelen:

  • Meer rust voor je ogen, doordat de spanning verlaagd wordt.
  • Minder snel last van branderige of tranende ogen.
  • Beter zicht op je werkplek, aangezien je makkelijker schakelt tussen beelden op een verschillende afstanden.
  • Betere zithouding, waardoor de kans op klachten verkleind wordt.
  • Efficiëntere en plezierigere werkhouding.

Ben jij ervan overtuigd dat je een computerbril nodig hebt? Neem dan een kijkje bij de Meijler Optiek in Hardinxveld en vindt het passende model voor jou.