Waar moet je rekening mee houden als je kinderen hebt en gaat verhuizen?

Het laatste ICT nieuws!

Waar moet je rekening mee houden als je kinderen hebt en gaat verhuizen?

Een verhuizing op zichzelf is al een flinke onderneming, maar wanneer je kinderen hebt wordt dit nog veel ingewikkelder! Naast het inpakken van je spullen en het regelen van alle praktische zaken, is het ook nog belangrijk om je kinderen op een goede manier door de verhuizing te begeleiden. In dit blog vertellen we je waar je rekening mee moet houden wanneer je gaat verhuizen met kinderen.

De impact van een verhuizing

Een verhuizing heeft voor veel kinderen een grote impact op hun leven. Ze moeten namelijk afscheid nemen van hun oude omgeving, buurt en buurtkinderen. Misschien gaan ze zelfs naar een nieuwe school, kinderopvang of peuterspeelzaal. Natuurlijk kan een nieuwe omgeving juist heel erg leuk zijn, maar spannend is het wel.

Tip 1: Beperk de stress voor jezelf

Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor jou kan een verhuizing stressvol zijn. Wanneer je echter zelf positief bent over de verhuizing dan zal dit ook je kinderen geruststellen. Daarom is het verstandig om een aantal maatregelen te nemen om de stress voor jezelf te beperken. Ga je bijvoorbeeld verhuizen naar Brabant? Schakel dan de hulp in van een verhuisbedrijf in Roosendaal. Zij kunnen je veel van het zware werk uit handen nemen, wat jou meer tijd geeft om er te zijn voor je kinderen.

Tip 2: Vertel het niet te vroeg

Een verhuizing is voor veel kinderen iets waar ze zich nog niet echt een voorstelling van kunnen maken. Dit onbekende maakt het extra spannend. Natuurlijk moet je je kind even de tijd geven om aan het idee te wennen, maar het is ook niet handig om het nieuws té ver vooraf al te brengen. Je kind kan dan gaan piekeren en onzeker worden. Wacht sowieso met het vertellen totdat je een nieuwe woning hebt gevonden.

Tip 3: Verken de nieuwe omgeving

Het is voor kinderen heel fijn als ze al een beeld kunnen vormen van de omgeving waar ze straks terecht komen. Neem je kinderen dus alvast mee naar hun nieuwe huis en laat zien welke kamer ze daar gaan krijgen. Plan ook vast een rondleiding op de nieuwe school.

Tip 4: Maak het leuk

Een verhuizing heeft natuurlijk ook hele leuke kanten. Deze kun je benadrukken en er samen met je kinderen een feestje van maken. Laat je kinderen bijvoorbeeld zelf de spulletjes voor hun nieuwe kamer uitzoeken, plan een afscheidsfeestje en laat ze trakteren in de klas.