Computercursus voor beginners (10/04/2014)

Het laatste ICT nieuws!

Computercursus voor beginners (10/04/2014)

Wanneer u graag wat meer met computers wilt werken, maar eigenlijk nog niet helemaal de goede skills of vaardigheden in huis hebt, kunt u er voor kiezen om een computer cursus te volgen. Misschien heeft u interesse in een bepaalde specifieke cursus zoals een cursus Microsoft Excel of een cursus Microsoft Word of misschien wilt u eigenlijk wel weten hoe u met een computer in het algemeen kunt werken.

Daarvoor heeft u verschillende mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld een cursus via e-learning volgen, daarover kunt u op de pagina e-learning meer lezen.

Daarnaast heeft u natuurlijk ook mogelijkheden om verschillende cursussen klassikaal te volgen. In Belgie heeft u natuurlijk een breed scala aan mogelijkheden, daarnaast zijn er voor Nederlandse bezoekers ook mogelijkheden om bijvoorbeeld een Cursus Excel Roosendaal te volgen. Bij klassikale computerlessen heeft u vaak de mogelijkheid om uw eigen laptop mee te nemen. Daarnaast zijn er natuurlijk altijd mogelijkheden om op de leslocatie van de computers die daar staan gebruik te maken. Volgt u de computercursus Bergen op Zoom of een Cursus Excel te Roosendaal, dan heeft u zelfs mogelijkheden om een computer of laptop met een flinke korting aan te schaffen.

Hieronder willen we enkele verschillende computercursussen in het kort beschrijven

Basiscursus PC Gebruik

Bij een basiscursus PC Gebruik krijgen beginnende cursisten alle basics van computergebruik. Hierbij moet u denken aan besturingsprogramma’s zoals Windows, waarbij men leert hoe men programma’s kan openen, sluiten en andere programma’s zoals Microsoft Word, Internet Explorer en Microsoft Outlook kunt gebruiken. Heeft u geen mail account, dan is het ook mogelijk om een mailaccount aan te maken bij bijvoorbeeld outlook.com of gmail.com

Cursus Word

Bij een Cursus Word, leert u om te gaan met het meest gebruikte tekstverwerkerprogramma Word. Hierbij leert u hoe u brieven kunt opstellen en documenten kunt schrijven.

Een cursus Excel

Bij een Cursus Excel heeft u keus uit twee verschillende cursussen, waarbij er 1 voor beginners en 1 voor gevorderden is. Hierbij zijn er mogelijkheden voor de Cursus Excel 2007 of 2010. Bij de basis cursus worden de belangrijkste functies uitgelegd, en bij de gevorderde cursus wordt meer aandacht aan specifieke en uitgebreide mogelijkheden besteedt.