Zo kopen bezoekers wel iets op jouw website

Het laatste ICT nieuws!

Zo kopen bezoekers wel iets op jouw website

Als ondernemer wil je natuurlijk graag dat mensen jouw website bezoeken en vervolgens overgaan tot een aankoop. In de meeste gevallen gebeurt dit echter niet, mensen bezoeken je website, zij kijken een tijdje rond, maar klikken de site vervolgens weer weg zonder een aankoop te doen. Om ervoor te zorgen dat potentiële klanten in de toekomst wel een aankoop zullen doen, geven we je hier enkele tips voor.

Zorg voor een gebruiksvriendelijke website

Allereerst is het zeer belangrijk dat je een gebruiksvriendelijke website hebt. Zorg ervoor dat er een duidelijk overzicht is van de aangeboden producten en/of diensten. Let er daarnaast op dat mensen de website makkelijk kunnen navigeren: maak gebruik van duidelijke titels, opvallende knoppen en mooie foto’s. De website wordt hierdoor een stuk overzichtelijker en mensen zullen op deze manier minder snel geneigd zijn om de website af te sluiten.

Blijf mensen aan je website herinneren

Uiteraard zal niet elke bezoeker van je website direct overgaan tot een aankoop. Mensen bezoeken vaak ook andere websites om producten en prijzen met elkaar te vergelijken. Ook twijfelen mensen vaak en zullen zij een andere keer terugkomen om het product daadwerkelijk te kopen. Zorg er daarom voor dat bezoekers jouw website niet vergeten! Dit kun je doen door actief te zijn op sociale media, of door online adverteren met Google. Wanneer mensen later dan toch het product willen kopen, zullen zij eerder aan jouw website denken.

Maak je website werkend op alle apparaten

Veel websites en webshops zijn zo gemaakt dat deze er op een computer prachtig uitziet. Het is echter minstens zo belangrijk dat je website ook werkt op een mobiele telefoon of tablet. Ook op telefoons en tablets worden online producten gekocht en je wilt natuurlijk niet dat potentiële klanten afhaken omdat jouw website alleen op een computer werkt. Zorg er daarom voor dat jouw website duidelijk is en goed werkt op alle apparaten.