Voordelen van een Office 365 pakket

Het laatste ICT nieuws!

Voordelen van een Office 365 pakket

Voorheen was Microsoft Office alleen een software pakket wat je kon installeren op je computer. Maar tegenwoordig is dit pakket ook verkrijgbaar als een cloud oplossing, genaamd Office 365. Hiermee heb je altijd toegang tot bijvoorbeeld Word, PowerPoint en Excel. Twijfel je erover om gebruik te gaan maken van Office 365? In deze blog zetten we alle voordelen voor je op een rijtje. Voor implementatie van Office 365 kun je bijvoorbeeld terecht bij een ICT bedrijf in Breda.

Flexibiliteit

Ten eerste is Office 365 een flexibele oplossing. Je kunt altijd en overal bij Office 365, als je maar een internetverbinding hebt. Je e-mail, agenda’s, documenten en contacten zijn zo altijd binnen handbereik, waar je ook bent. Medewerkers kunnen makkelijk onderling communiceren en documenten delen. En maak je gebruik van een device van iemand anders of van een device waarop je niks mag installeren? Dan kun je via internet toch je Office programma’s bereiken.

Gemak

Het gebruik van Office 365 brengt veel gemak met zich mee. Je kunt Office 365 na aanschaf meteen gaan gebruiken en je beschikt altijd over de laatste versie. Je hoeft je geen zorgen te maken over updates en configuratiewijzigingen. Microsoft doet dit allemaal voor je. Dit heeft als bijkomend voordeel dat je IT-afdeling zich hier niet meer mee bezig hoeft te houden en zich dus kan richten op belangrijkere zaken.

Kosten

Een ander voordeel van Office 365 zijn de kosten. Als je de Office software lokaal installeert, krijg je te maken met allerlei kosten voor hardware, een besturingssysteem, licenties en onderhoud zoals updates. Met Office 365 betaal je gewoonweg een vast bedrag per maand per gebruiker. Dit kan je dus heel veel kosten schelen. Bovendien heb je op deze manier goed inzicht in de maandelijkse kosten en zijn de kosten voorspelbaar. En dat is heel fijn voor ondernemers! Maken bepaalde groepen werknemers geen gebruik van het hele Office pakket, maar bijvoorbeeld alleen van e-mail? Dan kun je voor deze groepen alleen een Office 365 abonnement voor e-mail aanschaffen. Zo betaal je nooit voor iets wat je niet gebruikt.

Schaalbaarheid

Office 365 is makkelijk schaalbaar. Je betaalt alleen voor datgene wat je nodig hebt, en wanneer je het nodig hebt. Je kunt makkelijk opschalen als je bedrijf groeit, of je abonnement verlagen wanneer het even wat minder gaat.

Zekerheid en veiligheid

Met Office 365 kun je er zeker van zijn dat de service altijd beschikbaar is. Zo hoef je je er geen zorgen over te maken dat de service wellicht niet werkt op het moment dat je deze nodig hebt. Bovendien is Microsoft Office 365 een hele veilige oplossing. Je wil natuurlijk niet dat je gegevens in verkeerde handen terechtkomen. Office 365 maakt daarom gebruik van allerlei veiligheidsoplossingen. Zowel de software zelf als de datacenters zijn goed beveiligd en voldoen aan de Europese privacyvoorwaarden.