Waarom mobiele surveillance?

Het laatste ICT nieuws!

Waarom mobiele surveillance?

Het beveiligen van je terrein of van je pand is erg belangrijk. Je wilt namelijk wel dat jijzelf, jouw personeel en alle eigendommen van jou en het personeel veilig zijn. Je wilt ook niet dat er zwervers op je terrein verblijven of andere ongewenste mensen op je terrein zijn. Door middel van mobiele surveillance kan meegekeken worden zodat je terrein of pand altijd veilig is. Je vraagt je misschien af waarom mobiele surveillance zo’n goede manier is van beveiliging en waarom het zo aangeraden is. We gaan het je in dit artikel allemaal vertellen.

Professionaliteit

Mobiele surveillance werkzaamheden worden uitgevoerd door professionele, gediplomeerde beveiligers. Het is een groot voordeel en geeft een vertrouwd gevoel dat je pand of terrein beveiligd wordt door specialisten met veel kennis over mobiele surveillance. Door deze factoren weet je zeker dat je terrein of pand in veilige handen is. De beveiligers rijden ook in herkenbare surveillance voertuigen die beschikken over de meest moderne technieken zoals warmtebeeldcamera´s. De beveiligers hebben een herkenbare outfit, de herkenbare aanwezigheid van surveillanten heeft een preventieve werking. De beveiligers zijn ook flexibel inzetbaar. 

Brandveiligheid en preventie

Iedere ochtend wordt er op een afgesproken tijd geopend, volgens gegeven instructies door jou. Bij het openen wordt ook gelijk het alarmsysteem uitgeschakeld en er wordt gecontroleerd of het pand of terrein veilig is. Verder wordt er standaard de verlichting en apparatuur ingeschakeld. Er wordt ook gelet op de brandveiligheid door middel van een brand-/sluitronde. Er wordt verder bij het afsluiten ook gecontroleerd of er niemand in het pand is. Door middel van de controle rondes die er worden gehouden, het alarmsysteem, de brand-/sluitrondes en andere procedures wordt er zo goed mogelijk preventief gewerkt zodat er geen dingen gebeuren. Als er in het ergste geval wel iets aan de hand is, wordt dat natuurlijk ook aangepakt en geregeld door de beveiliging.

Collectieve aanpak

Op bedrijventerreinen en woonwijken wordt er ook collectieve beveiliging verzorgt. Dit houdt in dat als er sprake is van collectieve aanpak, er preventief toezicht wordt gehouden vanaf de openbare weg en betreedbare terreinen. Dit wordt door veel mensen als een gezien als een publiek-private samenwerking waarin het bedrijfsleven, de gemeente, de politie en de beveiliging een grote rol spelen. Je kan de dienstverlening  naar wens ook aanvullen met onder andere de brand-/sluitrondes en alarmopvolging.