Maak gebruik van startpagina dochters voor je backlinks

Het laatste ICT nieuws!

Maak gebruik van startpagina dochters voor je backlinks

Backlinks zijn een handig hulpmiddel om je bedrijf meer op de frontline te plaatsen, maar heb jij ooit al overwogen om je backlinks op startpagina dochters te laten plaatsen? We vertellen je hoe het precies werkt en waarom dit zo’n goede methode is!

Wat is een startpagina dochter?

Voordat je van plan bent om te werken met backlinks op een startpagina dochter, is het handig om te weten wat een startpagina dochter precies is.

Het internet is bezaaid met allerlei sites over de meest uiteenlopende onderwerpen. Om bezoekers makkelijker informatie te laten terugvinden, zijn startpagina’s tot stand gekomen. Een startpagina is een website die links naar andere websites verzamelt. Hierdoor vinden de mensen makkelijker relevante sites terug. Een startpagina is ook goed voor je bedrijf, want met een backlink op een startpagina zorg je ervoor dat je bedrijf hoger in de zoekresultaten komt te staan en dat leidt tot meer bezoekers.

Op een startpagina worden onderwerpen gegroepeerd. De subgroepen worden dochters op de startpagina. Door een startpagina dochter kan jij je website in een zo specifiek mogelijke categorie onderbrengen, waardoor je ervoor zorgt dat er meer producten op je site worden gekocht. Want de bezoekers die doorverwezen worden door een startpagina dochter, zijn geïnteresseerd in wat jij aanbiedt. Je website zal dus bezocht worden door bezoekers die specifiek op zoek zijn naar jouw product en dat is niet altijd het geval wanneer de backlinks op andere websites geplaatst worden.

Waar moet je op letten bij je backlink?

Als je een backlink op een startpagina dochter laat plaatsen, zorg er dan voor dat je backlink naar relevante informatie voor de bezoeker leidt. Maar dat spreekt natuurlijk voor zich. Zorg er ook voor dat je in je link aangeeft waarover de webpagina gaat. Deze anchorteksten zijn belangrijk voor de zoekmachines. Daarnaast is het ook een goed idee om eerst de verschillende startpagina dochters te verkennen, er zijn namelijk verschillende startpagina’s en hoe populairder de site, hoe groter de kans is dat ook jouw bedrijf goed gevonden gaat worden.

Voor meer info, kijk op Bo5.nl