De voordelen van een zwart-wit printer en meer

Het laatste ICT nieuws!

De voordelen van een zwart-wit printer en meer

Je hoort het mensen regelmatig zeggen: vroeger was alles beter. Nu is dit natuurlijk niet waar, tegenwoordig zijn er genoeg dingen die ons leven makkelijker maken die er vroeger niet waren. Toch is er een aantal dingen dat vroeger toch wel erg fijn was. We halen wat dingen met je naar boven. Lekker nostalgisch.

Werken op papier

Tegenwoordig werkt iedereen op zijn laptop of computer. Op het werk maar ook op school. Documenten worden met elkaar gedeeld in een handomdraai. Dit heeft ervoor gezorgd dat er sneller kan worden gewerkt. Dit is fijn, maar het had ook zeker zijn charme toen er nog alleen maar werd geschreven (buiten de typemachine natuurlijk). Lekker kliederen en noteren met pen en papier. Je papieren uitlijnen zodat je zo recht mogelijk schreef. En dan niet alleen balpennen, maar ook vulpennen gebruiken. Tegenwoordig heb je dit vrijwel alleen nog met tentamens op school. Wil je wat vaker schriftelijk te werk gaan, print dan eens wat vaker iets uit en werk er op deze manier op verder. Schaf desnoods alleen een zwart-wit-printer aan, wat niet heel veel mensen hebben nog een printer, en werk eens wat vaker op uitgeprint papier met een pen (sorry bomen). 

Filterkoffie

Als je tegenwoordig een kantoor van een bedrijf binnenkomt, krijg je steeds vaker ingewikkelde koffies. Denk aan een cappuccino of een latte macchiato. Erg lekker natuurlijk en in een handomdraai gemaakt. Maar hoe lekker was de geur die door een ruimte trok als er een oldskool filterkoffie werd gezet? Het geluid dat het apparaat maakte en die heerlijke geur van verse koffie, daar kan eigenlijk niks tegenop. Ook kun je hier een enorme kan koffie mee zetten waar je een paar uur mee kunt doen. Schaf dus lekker een filterkoffieapparaat aan voor wat extra nostalgie en die heerlijke koffiegeur.

Brieven sturen

Net als het delen van documenten is een e-mail in een handomdraai gestuurd. Communicatie is op deze manier erg snel en efficiënt geworden. Leuker was de tijd dat je bij de post een kaartje of brieven vond. En dan bedoelen we geen belastingbrieven, maar mooie handgeschreven brieven van iemand die je kent. Dit is veel persoonlijker dan het krijgen van een e-mail of appje en ook veel romantischer. Stuur je dierbaren daarom wat vaker een brief of een kaartje, je zal zien dat ze dit enorm waarderen.