Drie eigenschappen die een goede IT’er moet bezitten

Het laatste ICT nieuws!

Drie eigenschappen die een goede IT’er moet bezitten

Als je aan de slag wil als IT’er moet je buiten de juiste kennis ook een paar eigenschappen bezitten. Deze eigenschappen zijn cruciaal om je werk als IT’er goed te kunnen doen. Kennis is namelijk niet voldoende, het draait ook om sociale vaardigheden en flexibiliteit. Daarom gaan we het hebben over drie eigenschappen die een goede IT’er moet bezitten.

Overweg kunnen met alle generaties

Als IT’er heb je te maken met meerdere generaties personeel. Van jonge starters tot oudere werknemers. Het is belangrijk dat je als IT’er met beide generaties, en alles wat daartussenin zit, goed om kunt gaan. Bij IT draait het namelijk vaak om het overdragen van kennis. Dit moet met elke generatie soepel verlopen. Een nieuw en jong personeelslid zal bepaalde dingen misschien veel sneller oppakken dan een 55-jarige werknemer. Of juist andersom. Het is in alle gevallen van belang dat je geduldig en duidelijk blijft. Goed kunnen samenwerken, geduld hebben en goed kunnen uitleggen is dus erg belangrijk bij deze functie.

Zorgen voor een goede beveiliging

Er zijn tegenwoordig steeds meer veiligheidsrisico’s op het gebied van alle beveiliging van technologie. Cybercriminaliteit wordt steeds populairder. Daarom is het belangrijk dat er een goede cybersecurity is binnen een organisatie. Als IT’er ben jij hier verantwoordelijk voor. Werkgevers zien vaak niet welke bedreigingen er zijn en wat dit voor gevolgen kan hebben voor het bedrijf. Daarom is het van belang dat je als IT’er de juiste kennis en vaardigheden hebt om de werkgever en het personeel ervan te overtuigen dat een goede beveiliging vereist is. Ook moet je weten welke soort beveiliging noodzakelijk is.

Liefde voor het vak hebben en dit doorgeven

Er is op dit moment helaas een tekort aan IT’ers die de juiste vaardigheden en kennis bezitten. Dit komt doordat opleidingen vaak niet aansluiten op de praktijk. Hier moet iets aan worden gedaan. Ook is het belangrijk dat er meer jongeren komen die interesse hebben in de IT. Straal je liefde voor het vak dus uit als je deze hebt en geef deze door. Misschien is het leuk om een keer een workshop op scholen te geven of om voorlichting te geven aan jongeren over wat werken in de IT precies inhoudt. Kortom: geef je liefde voor het vak door, zodat er altijd voldoende IT’ers zullen zijn.

Bij Ritchie Solutions bezitten alle medewerkers deze drie eigenschappen. Erg belangrijk voor personeel binnen de IT. Als je zelf werkgever bent van een IT-bedrijf, let er dan goed op dat een sollicitant deze eigenschappen bezit, zodat je zeker weet dat je een team met professionals creëert.