ICT Jobs in Antwerpen

Het laatste ICT nieuws!

ICT Jobs in Antwerpen

ICT jobs antwerpenAntwerpen is een allesomvattende stad in België. Geboren Antwerpenaren zijn vaak erg trots op hun stad en dat is niet voor niets. In de stad is erg veel te beleven. De stad leeft zowel dag en nacht, waar voor bezoekers altijd wel iets te beleven is. Daarnaast staat Antwerpen ook op zakelijk niveau centraal in België. Antwerpen is van vroeger uit een handelsstad en dat is duidelijk terug te zien in het dagelijkse leven. Ook de ICT sector is nadrukkelijk aanwezig in Antwerpen.

ICT industrie België

De gehele ICT industrie in Belgie heeft het afgelopen jaar in de lift gezeten. In de ICT-sector zag men maar liefst een omzetgroei van 4,7 procent. Er werd in hetzelfde jaar met 14 procent in de industrie geïnvesteerd en het aantal ICT vacatures zijn met 4500 toegenomen. Omdat er een constante toename aan ICT-Jobs is in Belgie zijn er tekorten aan gekwalificeerde ICT-professionals. Er wordt verwacht dat er het aankomende jaar een omzetgroei van 3 procent gerealiseerd gaat worden, waardoor er steeds meer vraag is naar gekwalificeerde IT professionals in België.

ICT professionals in Antwerpen

Antwerpen ligt in het noorden van België in de regio Vlaanderen. Antwerpen staat wereldwijd bekend om de diamanthandel, welke al eeuwen lang erg belangrijk is voor de economie van de stad. Ook is Antwerpen de tweede grootste havenstad van Europa, waar jaarlijks meer dan 15.000 schepen ontvangen worden. Er zijn daarom veel bedrijven in Antwerpen die zich met logistiek en distributie bezig houden. Er is daarom ook veel vraag naar supply chain management systemen, waardoor ook veel vraag is naar ICT-professionals.

Bent u ICT specialist of wilt u dat graag worden, dan heeft u in Antwerpen veel mogelijkheden. Er zijn zowel in de stad zelf als in de industriële gebieden veel bedrijven die naar ICT’ers op zoek zijn. Woont u zelf niet in Antwerpen, dan is de stad met de auto of met openbaar vervoer te bereiken. Parkeren in Antwerpen kan nog wel eens lastig zijn, let er bij een sollicitatie goed op dat eventuele parkeerkosten vergoed worden, deze kunnen namelijk aardig oplopen. Uit onderzoek is gebleken dat het gemiddelde jaarsalaris voor een ICT job in Antwerpen tussen de €33,000 en €65,000 per jaar ligt.