De computer en het toetsenbord schoonmaken doe je zo

Het laatste ICT nieuws!

De computer en het toetsenbord schoonmaken doe je zo

De computer en daarbij ook het toetsenbord en de muis worden erg veel gebruikt, maar hoe vaak worden ze eigenlijk schoongemaakt? Waarschijnlijk niet vaak genoeg: je toetsenbord en muis zijn contactoppervlakken waar een heleboel bacteriën op komen. Je computerscherm trekt veel stof aan. Eens in de zoveel tijd is het belangrijk om je computer schoon te maken. Je wilt hier zorgvuldig mee omgaan, want het is elektronica waar je lang plezier van wilt hebben. Volg daarom de onderstaande tips op om je computer weer goed schoon te krijgen. 

De behuizing van de computer schoonmaken

Voor het schoonmaken van de behuizing van de computer heb je een microvezeldoekje, afwasmiddel en een teiltje met lauwwarm water nodig. Doe een paar druppeltjes afwasmiddel in het water. Maak met dit sopje je microvezeldoekje licht vochtig en wring de doek goed uit. Hij mag echt niet te nat zijn wanneer je er elektronica mee gaat schoonmaken. Neem met het doekje de behuizing van de computer af. Werk van boven naar beneden bij het schoonmaken. De binnenkant van de computer kun je alleen schoonmaken als je echt weet waar je mee bezig bent, anders is dit erg gevaarlijk. Als je dit liever wilt laten doen kan dat ook door Ambiance Schoonmaakdiensten.

Het scherm schoonmaken

Er zijn veel sprays op de markt die beloven het scherm van jouw computer, tv en telefoon goed schoon te maken. Het kan echter net zo gemakkelijk met een vochtig microvezeldoekje. Dit verwijdert net zo goed stof en vette vingerafdrukken. Let er alleen op dat je het voorzichtig doet en niet te hard veegt om beschadigingen te voorkomen. 

De computermuis schoonmaken

Ook bij het schoonmaken van de computermuis kun je het beste het vochtige doekje gebruiken. Zorg ervoor dat de muis niet aangesloten is om kortsluiting te voorkomen. Poets met het doekje over de muis heen, maak de voetjes en het scrolwietjes extra goed schoon. Als dit niet goed lukt met het doekje, kun je hier ook een tandenstoker voor gebruiken. 

Het toetsenbord schoonmaken

Het toetsenbord is het onderdeel van je computer dat het meest vies wordt. Tussen de toetsen zitten haren, stof en kruimels en op de toetsen zelf zitten vaak veel bacteriën. Volgens verschillende onderzoeken bevat een toetsenbord 33.000 bacteriën per vierkante centimeter. Terwijl dit er 130 zijn op een gemiddelde wc bril. Daarom is het belangrijk om minstens elke maand je toetsenbord goed schoon te maken.