Een afstudeerstage die bij jouw opleiding past

Het laatste ICT nieuws!

Een afstudeerstage die bij jouw opleiding past

Als je in de afrondende fase van je studie zit dan is het natuurlijk tijd voor een afstudeerstage. Dit is een moment waarop je heel veel leuke ervaring kan gaan op doen binnen jouw vak. Je gaat dan ook meelopen bij een bedrijf en een onderzoek voor hen uitvoeren, vaak moet je dit onderzoek dan in de vorm van een scriptie inleveren op school. Dit onderzoek zorgt er voor of jij je diploma gaat behalen of niet. Dat kan natuurlijk heel erg spannend, maar ook erg leuk zijn. Het is daarom belangrijk dat je een stage vindt die bij jou past. Wil je meer weten over het vinden van de juiste afstudeerstage? Lees hieronder dan snel verder.

Hoe vind je een afstudeerstage?

Als je aan de slag moet voor het afstuderen van je HBO of WO opleiding dan moet je altijd een afstudeerstage lopen. Hierin doe je vooral een onderzoek voor het bedrijf, waarover je een scriptie zal gaan schrijven. Je wil dan natuurlijk wel een stage bij een bedrijf dat bij je past en dat ook graag een stagiair ontvangt en helpt. Je kan dan ook het beste zoeken bij bedrijven die je aanspreken door tussen de vacatures te kijken of om een open sollicitatie te sturen. Ook via LinkedIn kan je een hoop afstudeerstage vacatures vinden waar je dan op kan reageren.

Welke afstudeerstage past bij jouw opleiding?

Voor sommige vakken kan het lastiger zijn om een afstudeerstage te vinden, er zijn namelijk een hoop stages in marketing, maar een afstudeerstage in de IT of een afstudeerstage in logistiek kan wat lastiger zijn. Daarom moet je vroeg beginnen met zoeken en solliciteren, en ook kan je hiervoor je eigen netwerk en connecties gebruiken. Zo weet je zeker dat je een leuke stageplek zal vinden.

Blijven werken na je stage

Een hoop bedrijven investeren veel tijd en energie in jouw als stagiair. Dit is natuurlijk heel erg fijn omdat je op deze manier als volwaardig medewerker kan mee draaien binnen het bedrijf, en op deze manier leer je dan ook het meeste van je stage. Als je jouw onderzoek goed hebt afgerond en aan het bedrijf hebt laten zien hoe hard je kan werken dan is het natuurlijk geweldig als zij je een baan aanbieden voor na het behalen van je diploma. Dit gebeurd best vaak en dat is natuurlijk een geweldige kans.